Majoritatea politică în Consiliul Local Pitești rămâne neschimbată: alianța dintre PNL și USR va funcționa în continuare. De asemenea, USR își va păstra funcția de viceprimar, prin Mihai Mihăilescu.

Așa au decis astăzi, în urma unei întâlniri la Parlament, liderii județeni și din Pitești ai celor două partide: Alina Gorghiu, Radu Perianu, Mihai Coteț și Sorin Apostoliceanu de la PNL și Narcis Mircescu, Ionuț Moșteanu și Mihai Mihăilescu de la USR.

Hotărârea luată azi este o lovitură pentru primarul Cristian Gentea și PSD Pitești, care sperau ca, după ce PSD și PNL s-au aliat pentru guvernare, să răstoarne situația și în Consiliul Local. Gentea și colegii săi de partid și-ar fi dorit să bată palma cu liberalii pentru o nouă majoritate în CL și pentru un nou viceprimar, de la PSD, cel mai vehiculat nume în acest sens fiind cel al lui Dumitru Tudosoiu. Au rămas, însă, cu buza umflată.

Singura problemă din majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Pitești rămasă nerezolvată este aceea a viceprimarului liberal, problemă căreia, desigur, trebuie să-i găsească o soluție Alina Gorghiu și oamenii ei din partid. Actualul viceprimar de la PNL, Gelu Tofan, nu mai este dorit de liberali, dar Tofan, care și-a demonstrat docilitatea față de primarul PSD Cristian Gentea, se agață de funcție. Este motivul pentru care consilierul local Mihai Coteț, aspirant la acest post, va avea serios de tras pentru a ajunge viceprimar.

Amintim că întâlnirea de astăzi a fost anunțată de Alina Gorghiu, președinte interimar al PNL Argeș, la începutul acestei luni (aici amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *