Primăria Pitești anunță asociațiile de proprietari din municipiu că, în scopul bunei desfășurări a Recensământului populației și al locuințelor, au obligația legală să asigure numerotarea blocurilor de locuințe.

Această cerință este prevăzută în Hotărârea Consiliului Local nr. 283/2021, potrivit căreia deținătorii, administratorii ori chiriașii de imobile sau de apartamente au obligația „să inscripționeze, prin mijloace proprii, pe tăblițe puse la loc vizibil, numărul administrativ al imobilelor – clădiri și terenuri, iar în cazul blocurilor de locuințe, precum și al altor locuințe colective cu mai multe scări să inscripționeze și numărul/litera scărilor”.

Încălcarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 800 de lei la 1.500 de lei pentru persoanele fizice și de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Recensământul populației și locuințelor din România a început pe 1 februarie și se desfășoară în trei etape (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.