Update, 14 iulie 2022, ora 19:30

La doar câteva ore după ce „Regina Maria” a informat că renunță la achiziționarea Muntenia Hospital Pitești, s-a anunțat un nou cumpărător: MedLife. MedLife a anunțat semnarea contractului de cumpărare de la SIF Muntenia a pachetului majoritar de acțiuni (99,76%). Tranzacția va fi analizată de Consiliul Concurenței.

Update, 14 iulie 2022, ora 12:05

Rețeaua de sănătate „Regina Maria” renunță la a mai achiziționa Muntenia Hospital Pitești, informează forbes.ro.

„Rețeaua Regina Maria nu va finaliza procedura de achiziție a Spitalului Muntenia din Pitești, dar județul Argeș rămâne pe lista noastră de priorități și ne păstrăm angajamentul de a investi în continuare în Pitești și nu numai, în beneficiul pacienților și partenerilor noștri din regiune”, se arată într-un comunicat al Rețelei de Sănătate „Regina Maria” citat de forbes.ro.

În comunicat nu este precizat motivul pentru care Rețeaua de sănătate „Regina Maria” nu va mai cumpăra Muntenia Hospital.

Știrea inițială, 8 iunie 2022, ora 12:25 

Rețeaua de sănătate „Regina Maria” cumpără Muntenia Hospital Pitești, cel mai mare spital privat din județul Argeș. Anunțul a fost făcut de conducerea Rețelei „Regina Maria”.

Muntenia Hospital trece din administrarea SIF Muntenia în proprietatea Rețelei de sănătate „Regina Maria”. Pentru a fi încheiată, tranzacția, care se ridică la 33,6 milioane de lei, mai are nevoie de avizul favorabil al Consiliului Concurenței.

„Achiziţia Spitalului Muntenia închide cercul îngrijirii medicale pe care îl oferim pacienţilor şi abonaţilor noştri din Argeş, după aproape 10 ani de prezenţă în regiune. În tot acest timp, am crescut aici cu şi pentru partenerii noştri corporate, deservind în judeţ câteva zeci de mii de angajaţi ai unora dintre cele mai mari companii din România. În plus, am toată încrederea că experienţa echipei de medici din Spitalul Muntenia şi colaborarea interdisciplinară de la nivelul Reţelei vor seta un nou standard de îngrijire a pacienţilor din întreaga regiune”, declară Fady Chreih, CEO „Regina Maria”.

În prezent, Rețeaua de sănătate „Regina Maria” are în țară 8 spitale şi 5 centre cu spitalizare de zi.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.