MedLife anunță că a primit aprobarea Consiliului Concurenței și a finalizat tranzacția prin care a preluat de la SIF Muntenia 99,76% din pachetul de acțiuni de la Muntenia Hospital (Pitești).

“MedLife anunță finalizarea tranzacției de preluare a 99,76% din pachetul de acțiuni Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, după aprobarea Consiliului Concurenței. Astfel, compania ajunge la o rețea de 16 spitale la nivel național.

Odată cu finalizarea acestei tranzacții, MedLife devine unul dintre cei mai mari jucători din județul Argeș, având în portofoliu atât servicii de prevenție prin intermediul clinicilor Solomed, cât și servicii integrate, inclusiv de chirurgie și spitalizare, în cadrul Muntenia Hospital.

Suplimentar achiziției Muntenia Hospital, MedLife mai are în derulare pe același segment al serviciilor spitalicești și achiziția grupului Provita, aceasta fiind în curs de evaluare de către Consiliul Concurenței”, informează MedLife.

Amintim că în urmă cu o lună Consiliul Concurenței a reclamat „anumite îngrijorări concurenţiale” cu privire la efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor în județul Argeș ale serviciilor de RMN și CT. Ca soluție, MedLife a propus să plafoneze timp de 5 ani prețurile pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care le va presta în Argeș, dar, totuși, cu o indexare anuală cu rata inflației (aici amănunte).

În luna iulie a anului trecut, MedLife a anunțat semnarea contractului de cumpărare de la SIF Muntenia a pachetului majoritar de acțiuni (99,76%) la Muntenia Hospital din Pitești. Anunțul a fost făcut după ce, anterior, Rețeaua de sănătate „Regina Maria” a renunțat la achiziționarea spitalului (aici subiectul pe larg). MedLife nu precizează valoarea tranzacției.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *