Alianța USR PLUS își păstrează punctul de vedere exprimat ieri: Florin Cîțu trebuie să plece din funcția de prim-ministru. Ionuț Moșteanu, parlamentar de Argeș și lider al deputaților USR PLUS, este ferm în acest sens: „Vom rămâne la guvernare, fără premierul Cîțu”. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă, la Digi24.

Nici PNL nu cedează, însă: liberalii îl susțin în continuare pe Florin Cîțu pentru postul de premier și așteaptă ca USR PLUS să facă o nouă propunere pentru funcția de ministru al Sănătății.

În ciuda situației explozive din coaliția aflată la putere, miniștrii alianței USR PLUS au participat la ședința de astăzi a Guvernului Cîțu. Liderii alianței au motivat că decizia participării miniștrilor de la USR PLUS la ședința de guvern este firească în contextul în care pe ordinea de zi se aflau puncte importante.

Deocamdată, nimeni nu știe cum, când și dacă va fi rezolvată criza politică de la București, criză provocată de demiterea de către premierul Florin Cîțu a lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *