Dar cât de mult vă place să vă pozați cu olimpicii! Dar cât de bine vă simțiți când idioții utili sau pupincuriștii de serviciu vă laudă pentru fotografiile în care rânjiți, ca muștele în lapte, lângă elevii de succes ai României! Dar, vai, cât de puțin vă pricepeți să le asigurați, când vine timpul, o sală de clasă încălzită, o cameră curată și o masă caldă!

V-aș întreba dacă nu vă e rușine, dacă nu vă crapă obrazul ăla dolofan de la salariile porcești pe care le încasați din banul public? Nu vă întreb, pentru că aici nu despre rușine este vorba, ci despre incompetență. Sunteți manageri de tinichea, habarniști de partid și de stat, fără virtuți organizatorice. Într-o țară normală, azi v-ați fi cerut cu toții iertare, cu demisiile pe masă. Dar România nu e normală, iar o dovadă este că sunteți voi în funcții în care nu ați avea ce căuta.

La ce vă pricepeți voi foarte bine? La a da vina unii pe alții! Cătălina Dumitrașcu (PNL) de la Inspectoratul Școlar tună și fulgeră cu ochii ațintiți către Primăria Pitești, iar primarul Gentea (PSD) o ia la lovituri de pedeapsă pe Cătălina Dumitrașcu. Cât despre Alina Manea, ea nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Și nici nu vede vinovați, pentru că de unde vinovați dacă Olimpiada a fost, și o cităm, o „poveste fără pereche” (nici Inspectoratul nu e de vină, nici Primăria, poate triburile din Papua Noua Guinee!). Ce să spună ca să îndulcească scandalul organizării execrabile a Olimpiadei Naționale de limba engleză?

Voi, indiferent de partid, nu știți să lucrați în echipă. Și, în general, nu știți să conduceți, să manageriați, să organizați lucrurile, nemțește, astfel încât la un eveniment de genul Olimpiadei de zilele trecute copiii veniți din toate colțurile țării să aibă și căldură în clasa de concurs, și camere salubre la hotel, și mese calde și îndestulătoare, și transport gratuit, și premii decente. Iar dacă știți că nu știți, de ce vă asumați responsabilitatea organizării unui asemenea eveniment? Poate în speranța că niciun copil nu se va plânge public, iar mai apoi să rânjiți iar fasolea în poze mincinoase lângă elevii de succes ai țării? Ce bine că Robert, de la Bistrița, a vorbit! Așa mai află și argeșenii cu ochelari de cal cât de nepricepuți sunteți!

Și mor, mor când vă aud cât de mult ați muncit și câte eforturi ați depus! Unu la mână: cred că voi nu știți ce înseamnă cu adevărat muncă. Doi la mână: și dacă ați muncit, așa cum vă lăudați, dacă munca voastră a avut ACEST rezultat, iertați-mă, zbaterea a fost fără cap. Să auzim de bine, de la alții, că de la voi, numai de rău!

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *