Am fost indignat la timpul respectiv de costul piperat al WC-ului public faraonic de 400.000 de euro din Piața Primăriei Pitești. La fel se declară, mai nou, și Mihai Coteț. Foarte bine, să critice, dar Coteț, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Piteștiului, are o mare problemă.

A pus-o pe lista candidaților PNL pentru Consiliul Local Pitești la alegerile locale de la sfârșitul acestei săptămâni pe Marioara Bârlogeanu. În 2019, în calitate de consilier local PMP, Bârlogeanu a votat cu ochii închiși pentru așa-zisa reabilitare a Pieței Primăriei (a doua în doar 12 ani!!!, la o valoare de aproape 4 milioane de euro, bani de la bugetul local), inclusiv pentru WC-ul care ne-a făcut de râsul lumii.

Dacă nu a știut, Mihai Coteț este incompetent. Dacă a știut, este ticălos. Cum să aduci în echipa ta pentru Consiliul Local pe una care s-a exprimat, fie și din necunoaștere, în favoarea unui proiect pesedist mizerabil pe care chiar tu îl critici acum vehement, câștigând imagine și, posibil, voturi de la oamenii care cred în onestitatea vorbelor tale?

Coteț se fălește astăzi cu Marioara Bârlogeanu și o prezintă ca un exemplu de profesionalism. În realitate, o habarnistă, după cum veți citi în cele ce urmează, care a votat în 2019 pentru WC-ul faraonic și întregul proiect al primarului agramat Cornel Ionică fără să aibă nici cea mai mică idee despre costuri, costuri suportate de piteșteni.

„Deci, nu știu ce să vă spun”

Publicația ePitești, la care eram redactor-șef la vremea aceea, i-a luat un scurt interviu habarnistei în 2019. Să își explice votul.

Redactor: Știți la cât se ridică valoarea investiției, potrivit devizului?

Marioara Bârlogeanu: Cu aceste amănunte noi nu am fost informați, deci, nu știu ce să vă spun. Eu știu doar că au venit investitorii, au discutat, au bătut palma și proiectul este demarat în urma aprobării noastre, a tuturor consilierilor locali, dar amănunte din astea eu nu pot să vă spun.

Redactor: Înțeleg că nu știți despre ce sumă este vorba. Atunci, următoarea mea întrebare este de ce ați votat acest proiect?

Marioara Bârlogeanu: Pentru amenajarea, deci pentru, practic, zona aceea… Se va construi și WC public, unde este nevoie și pentru oamenii cu dizabilități, pentru alte persoane care vin. Ce să vă spun? Anumite pavele din acelea s-au rupt, s-au spart. Am înțeles că o să extindem puțin și zona cu spațiu verde, adică va fi mai mult spațiu verde în suprafața Pieței Primăriei, cam astea sunt…

„Probabil nu am fost atentă”

Reporter: I-am spus consilierului Marioara Bârlogeanu că ar fi trebuit să cunoască devizul estimativ al lucrărilor, ținând cont de calitatea pe care o deține. Însă, fiindcă nu era pusă la punct cu subiectul, i-am comunicat și la cât ar urma să se ridice investiția: aproximativ 4 milioane de euro. Conversația a continuat.

Marioara Bârlogeanu: Nu neapărat, dar spunând că va fi, cum să vă spun, va avea alt aspect, exact ce v-am spus, eu nu pot să revin cu aceleași cuvinte, că nu aș avea cum să vă spun altceva. Și, vis-a-vis de această sumă, de 4 miliarde (n.r. – 4 milioane de euro i-am spus doamnei Bârlogeanu, dar nu a reținut), este o sumă destul de mare. Probabil, probabil, în momentrul când s-a citit cifra, că 100% s-a citit cifra, probabil că în momentul ăla eu nu am fost atentă sau ceva s-a întâmplat. Deci, este o sumă foarte mare, o sumă enorm de mare, dar repet… Cum ați putea ajuta să schimbăm puțin situația?

Dialogul pe larg, mai jos (click pe imagini pentru vizualizare):

Să fie limpede: administrația pesedistă și Cornel Ionică poartă în principal răspunderea (printre consilierii locali PSD care au votat pentru WC-ul faraonic se numără și actualul primar, Cristian Gentea). Dar nu putem trece cu vederea că astfel de proiecte megalomanice au fost votate și de așa-zisa opoziție din Pitești de până în anul 2020. Fie că este vorba despre complicitate sau ticăloșie sau despre prostie, nu există scuze.

Cum scuze nu există nici acum pentru Mihai Coteț. Nu are nicio vină pentru votul de atunci al habarnistei Bârlogeanu, dar nu are nicio scuză astăzi că o promovează.

Mihai Coteț, despre habarnista Marioara Bârlogeanu

„Nu mulți sunt oamenii pe care să știi că te poți baza, oameni care să aibă nu doar disponibilitate de timp, ci și entuziasmul și plăcerea lucrului bine făcut în echipă. Marioara Bârlogeanu este un astfel de om.

Mereu voluntară, de inițiativă, implicată, determinată, Marioara Bârlogeanu a fost omul prezent alături de mine din prima zi de campanie, zi de zi, neobosită, în toate cartierele. Știe să le vorbească oamenilor și inspiră încredere.

Toate acestea vin din dorința de a face parte din schimbarea pe care ne-o dorim cu toții. Ca și mine, Mari își dorește să își țină aproape copiii și nepoții. Să rămână aici, la Pitești, dar mai ales să aibă motive pentru care să rămână.

Cunoaște la firul ierbii problemele Piteștiului și cu siguranță va fi unul dintre oamenii cu ajutorul căruia voi ține o legătură și mai strânsă cu piteștenii și problemele lor cotidiene. Multe dintre ele pot fi rezolvate fără mult efort și cu cheltuieli minime. Trebuie doar să rămâi conectat la oameni, la oraș, să-ți pese și să vrei să faci din Pitești un oraș în care merită să tăiești!”. (Sursă interviu Marioara Bârlogeanu: ePitești.ro. Sursă foto: Facebook | Marioara Bârlogeanu și Mihai Coteț)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *