Pentru că Bazinul Olimpic este închis, sportivii înotători din Pitești nu mai au, practic, unde să se antreneze sau se antrenează, contra cost, în bazine private. Ei au cerut Primăriei să găsească o soluție pentru a se putea antrena în perioada sezonului rece. Soluția anunțată inițial de Primărie consta în montarea unui balon (presostatic sau tensiostatic) pentru acoperirea temporară a bazinului în aer liber pentru adulți din incinta bazei de agrement de pe strada Costache Negri, din vecinătatea Bazinului Olimpic.

Primarul Cristian Gentea a declarat astăzi că municipalitatea este în discuții cu o firmă din Capitală, care ar fi de acord să acopere nu doar bazinul de 50 de metri pentru adulți, ci și celălalt bazin din incinta respectivei baze de agrement, de 25 de metri lungime.

„Alaltăieri am discutat cu o firmă foarte importantă din București, care a fost de acord să acopere ambele bazine. Noi avem posibilitatea să încălzim apa acolo. Balonul va veni cu tot cu instalațiile de ventilație, cu vestiare. Am stabilit ca până vinerea viitoare să găsim cât mai multe oferte, ca să vedem dacă partea de structură poate să susțină aceste două baloane”, a spus Cristian Gentea cu ocazia unei vizite pe șantierul Bazinului Olimpic (foto).

„În privința montării unui balon la bazinul descoperit, acțiune aflată pe lista de priorități a administrației locale, lucrurile sunt în evoluție, se desfășoară etapele premergătoare realizării efective a lucrării.

Vom anunța public detaliile legate de acest demers în momentul în care acestea vor fi stabilite clar. Acum se află în analiză variantele posibile, dintre care va fi selectată cea mai potrivită pentru acest bazin și pentru cei care vor să își desfășoare activitățile sportive acolo”, preciza Primăria pentru Pitești 24 la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut.

Bazinul Olimpic se află în lucrări de modernizare și eficientizare energetică, proiect cu finanțare europeană. La vizita de azi, Cristian Gentea a afirmat că în proiectul inițial nu au fost prevăzute anumite renovări necesare. Prin urmare, potrivit primarului, va fi nevoie de lucrări suplimentare, lucru care va duce la prelungirea termenului de finalizare a investiției.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *