Majoritatea școlilor se vor redeschide fizic pe 8 februarie 2021, odată cu începerea celui de al doilea semestru. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintele Klaus Iohannis: „Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală”.

Se revine practic la sistemul descentralizat, care ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate, conform sursei citate:

-în localitățile aflate în scenariul verde toate grădinițele, școlile și liceele vor fi redeschise;

-în localitățile aflate în scenariul galben vor fi redeschise grădinițele și unitățile de învățământ pentru ciclul primar I-IV și clasele VIII-XII;

-în localitățile aflate în scenariul roșu vor fi redeschise grădinițele și școlile pentru ciclul primar I-IV;

-localitățile în care se ajunge la o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 6 la mie vor fi carantinate, iar toate școlile din aceste localități – închise.

În ceea ce privește învățământul superior, fiecare universitate va avea libertatea să decidă.

Președintele a precizat că autoritățile vor face o evaluare finală pe 2 februarie, dată la care vor lua o decizie definitivă.

Klaus Iohannis a făcut anunțul într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după o ședință cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din INSP, dr. Adriana Pistol.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *