În weekend, pe 9 decembrie, peneliștii, cu cățel și purcel, de la ministra Justiției, Alina Gorghiu, secretarul de stat Ion Popa de la Ministerul Transporturilor și prefectul de Argeș Radu Perianu și până la candidatul lor pentru Primăria Câmpulungului, au făcut mare „atmosferă” la punerea în circulație a noii garnituri de tren București – Câmpulung. De fapt, un tren relativ nou, pentru că are deja 20 de ani de funcțiune. A fost recondiționat și l-a înlocuit pe cel vechi de un secol care circula pe această rută. 

Elena Lasconi, primarul USR al Câmpulungului, a criticat vehement spectacolul electoral al „liberalilor” și a ținut să pună ordine în lucruri. Lasconi a făcut câteva precizări, pentru ca lumea să afle și să știe adevărul cu privire la noul tren.

„Am așteptat să văd până unde pot ajunge ipocrizia și minciuna unor indivizi din vechea clasă politică și vă mărturisesc că rar mi-a fost dat să urmăresc un spectacol mai josnic! Cred că dacă s-ar da trofeul Zmeura de aur (ca în cazul celor mai slabi actori, regizori, scenografi etc.), cu siguranță ei l-ar câștiga detașat.

Nu ne batem capul cu ei, că nu avem timp și nu avem de ce. Vreau doar să lămuresc niște lucruri din respect pentru câmpulungeni:

-Ministerul Transporturilor nu schimbă trenuri pe persoană fizică și nici pe persoană politică, doar dacă noi vorbim aici despre infracțiunea numită trafic de influență;

-Trenurile, gara, calea ferată, barierele nu țin de Primărie. Cu toate acestea, în ultimii trei ani am făcut mai multe demersuri pentru creșterea calității vieții câmpulungenilor și nu numai.

Concret, în momentul în care am aflat despre nenorocirea de tren care circulă pe ruta București Nord – Golești – Câmpulung, am făcut următoarele demersuri:

1.Pe data de 25.11.2022 am trimis adresa oficială cu numărul 37431 pentru a schimba „nenorocirea” cu un tren nou. Mai mult, am luat legătura cu primarii de pe ruta menționată pentru a face la rândul lor același demers pentru a da și mai multă greutate solicitărilor noastre, fiindcă e vorba de o comunitate mare, importantă;

2.Pe data de 10 ianuarie 2023 am primit cu bucurie adresa numărul 47179/110/81 în care eram informați că vom avea un tren nou cel mai târziu în data de (atenție!) 9 decembrie 2023;

3.Pentru că am discutat în nenumărate rânduri cu călătorii care se plângeau de condițiile de călătorie, am mai făcut o adresă oficială pe data de 2 februarie 2023 încercând să scurtez acest termen. Nu am mai primit niciun răspuns;

4.Exact în ultima zi, 9 decembrie, când era „termenul de livrare”, ne-am trezit cu o turmă de politicieni, care nu au făcut nimic în afară de poze și strângeri de mână, ei între ei, comunicări manipulatoare prin care se băteau cu pumnul în piept că au făcut și au dres. Este clar că au greșit orașul și că nu vă cunosc deloc. Câmpulungenii sunt deștepți! Subestimarea e bună.

În ceea ce privește colaborarea cu Ministerul Transporturilor și CFR, vă informez că la începutul acestui an am solicitat și schimbarea barierelor, refacerea trecerilor la nivel cu calea ferată și monitorizare video. Poate vine și Iohannis! În plus, lucrăm pentru finalizarea caietului de sarcini pentru ruta ocolitoare a Câmpulungului.

Să fim sănătoși! Important este adevărul. Esențiale sunt faptele. Și e sănătos să mai și râdem de impostori! Cred, însă, că înțelept este să-i ignorăm”, spune Elena Lasconi.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *