USR, PMP și Forța Dreptei anunță formarea Alianței Dreapta Unită, un pol politic de dreapta dedicat reconstrucției României. Potrivit inițiatorilor, Dreapta Unită este alternativa la PNL și PSD, care duc România în faliment.

Cele trei partide vor participa cu o listă comună de candidați la alegerile europarlamentare din iunie 2024. Primii opt candidați sunt, în ordine, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoș, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail și Corina Atanasiu.

Cătălin Drulă: Vom fi alături de oamenii care muncesc cinstit

„Vom construi împreună o guvernare responsabilă. Vom fi alături de oamenii care muncesc cinstit. Taxele și impozitele pe care ei le plătesc vor fi – din nou – o investiție într-un viitor mai bun. Noi, Dreapta Unită, vom oferi responsabilitate, predictibilitate și onestitate. Vreme de trei ani guvernarea PSD-PNL a băgat mâinile adânc în buzunarele oamenilor prin prețuri record și taxe mai mari ca să plătească pensii speciale, sinecuri și contracte pentru clientela de partid. Trebuie să oprim jaful din banii publici, pentru a putea construi o Românie modernă!”, declară președintele USR, Cătălin Drulă.

Eugen Tomac: O alternativă credibilă și puternică

„Românii vor avea anul viitor o alternativă credibilă și puternică, o „Dreaptă Unită” care se va lupta cu toată forța împotriva acestor două structuri politice care joacă fără reguli și se hrănesc doar din minciună, manipulare și demagogie. Iohannis a trădat electoratul de Dreapta, noi nu, și de aceea le cerem românilor să privească dincolo de aparențe și să vină într-un număr cât mai mare lângă noi, pentru că România trebuie salvată din ghearele celor care vor o țară doar pentru ei, ținută la periferia Europei”, spune, la rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac.

Ludovic Orban: Astăzi speranța renaște în România

„Suntem la 34 de ani de la Revoluție și, în loc să constatăm că suntem mai aproape de idealurile celor care au ieșit în stradă de a avea o democrație autentică, fără nomenclatură, fără privilegii, fără Securitate, dimpotrivă, parcă ne-am întors în timp, iar PSD-iștii și PNL-iștii și opoziția de operetă inventată de PSD și PNL ne-au adus parcă mai aproape de anii ’89 decât de ceea speram fiecare dintre noi (…) Astăzi speranța renaște în România. Astăzi orice om care își dorește altceva pentru țara asta, care crede cu adevărat în progres, în inițiativă, în responsabilitate individuală, în capacitatea fiecărui om de a reuși în viață, în capacitatea de a avea în sfârșit în România o conducere care să iubească țara asta și să o ducă în direcția corectă, astăzi toți acești oameni au o soluție!”, afirmă liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Ionuț Moșteanu: O alternativă onestă la guvernarea coruptă PSD-PNL și la extremismul AUR

Noua Alianță este salutată de Ionuț Moșteanu, parlamentar de Argeș și lider al deputaților USR: „Astăzi, în România, dreapta s-a unit. Am lansat Alianța Dreapta Unită, alături de PMP și Forța Dreptei. Această alianță reprezintă angajamentul nostru pentru reconstrucția României și o alternativă onestă la guvernarea coruptă PSD-PNL și la extremismul AUR”.

Alianța Dreapta Unită își propune să înlăture de la guvernare coaliția PSD-PNL și să construiască schimbarea pe care România o merită.

„Alianța Dreapta Unită va începe cu alegerile europarlamentare, pentru că România merită să aibă o voce respectată la Bruxelles, și va construi o guvernare responsabilă față de toți românii”, transmit inițiatorii.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *