Zilele trecute, Porr Construct anunța că au fost excavați 500 de metri din totalul celor 1,35 de kilometri ai tunelului de autostradă de sub Dealul Momaia, din Tigveni, județul Argeș, parte a secțiunii 4 a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

Dar când vor fi gata săpăturile? „La tunel motoarele sunt pornite 24/7. Din estimările noastre, străpungerea totală va fi completă în primăvara anului viitor (n.r. – 2025)”, anunță Porr Construct.

Potrivit antreprenorului, după încheierea săpăturilor va mai fi nevoie de încă un an pentru căptușirea interioară și, ulterior, de până la opt luni pentru instalarea echipamentelor și testare.

Tunelul va fi format din două galerii separate (una pentru fiecare sens de mers), va avea două benzi pe sens și o lungime de 1.350 de metri.

Lucrările la secțiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeș (în lungime de 9,6 kilometri) au început în vara anului 2023 și sunt programate să se finalizeze în anul 2027.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *