Comunele Morărești și Valea Iașului au depășit pragul epidemiologic de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, prag dincolo de care poate fi instituită carantina totală.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, în Morărești rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,06/1.000 de locuitori, iar în Valea Iașului la 6,55.

Amintim că și comuna Bălilești s-a aflat recent într-o situație similară, dar Comitetul pentru Situații de Urgență (CJSU) a respins prin vot carantinarea (care presupunea închiderea localității), rezumându-se să aplice restricții suplimentare. Bălileștiul este acum în scenariul galben, departe de pragul critic.

În Pitești, rata de infectare a crescut la 4,23/1.000 de locuitori, de la 4,14 în urmă cu 24 de ore. De astăzi, timp de 14 zile, în weekend-uri (vineri, sâmbătă și duminică) în municipiul Pitești carantina de noapte începe la ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00 (subiectul pe larg).

DSP anunță că la această oră 13 localități din județul Argeș se află în scenariul roșu, cu rate de infectare de peste 3/1.000 de locuitori:

Alte 44 de localități sunt în scenariul galben:

Pentru comparație, puteți citi AICI care era situația în urmă cu 24 de ore.

-scenariul verde: incidența cazurilor de infectare cumulată în ultimele 14 zile este de sub 1,5/1.000 de locuitori;

-scenariul galben: incidența cazurilor de infectare cumulată în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3/1.000 de locuitori;

-scenariul roșu: incidența cazurilor de infectare cumulată în ultimele 14 zile depășește 3/1.000 de locuitori. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *