Județul Argeș (prin Consiliul Județean) se asociază cu municipiul Pitești și comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea asocierii va fi supus votului într-o ședință extraordinară a CJ, care se va desfășura online luni, 12 aprilie 2021, de la ora 12:00:

Potrivit statutului, Adunarea Generală a asociației va fi formată din președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, și primarii celor 4 localități (Cristian Gentea – Pitești, Dănuț Stroe – Bradu, Gheorghe Stancu – Bascov și Nicolae Dascălu – Mărăcineni). Asociația va avea și un președinte, care va fi desemnat pe o perioadă de 4 ani.

Amintim că alte 6 localități și-au exprimat intenția să adere la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești: orașul Ștefănești și comunele Moșoaia, Oarja, Albota, Budeasa și Merișani.

“Din ADI Transport fac parte în acest moment 4 localități (n.r. – Pitești, Bradu, Bascov și Mărăcineni), deoarece numărul autobuzelor aflate în patrimoniul Publitrans nu ne permite multe trasee, însă în curând flota de autobuze va crește și alte localități se pregătesc să intre în zona metropolitană de transport. Și-au exprimat deja intenția Ștefănești, Moșoaia, Oarja, Albota, Budeasa și Merișani.

Chiar dacă nu se va întâmpla de mâine, apreciem că din toamnă vom avea și noi o zonă intercomunitară funcțională și pe transport. Este primul pas spre creșterea calității vieții cetățenilor din municipiu și din localitățile limitrofe. Avem un calendar de dezvoltare, pe care împreună îl respectăm”, afirmă primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Autobuzele Publitrans (societatea de transport de călători a municipalității Pitești) vor circula în toate localitățile care vor face parte din această asociație. Ulterior înființării asociației vor fi stabilite datele de la care autobuzele Publitrans ar urma să circule pe rutele respective.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *