Primăria Pitești a concesionat dezvoltatorului Prime Kapital Emerald SRL din București terenul public din cartierul Tudor Vladimirescu pe care firma ar urma să construiască o pasarelă auto-pietonală, ca parte a proiectului Argeș Mall (pasarelă care va facilita accesul clienților către viitorul centru comercial).

„Am semnat contractul de concesiune (n.r. – pe o perioadă e 25 de ani, cu posibilitate de prelungire, în condițiile legii) cu firma Prime Kapital Emerald pentru cei 1.060 de mp pentru construirea pasajului peste calea ferată. Lucrurile au intrat, deci, în linie dreaptă. Practic, este cel mai mare proiect privat din ultimii 30 de ani (n.r. – din Pitești). Este vorba de 1.400 de locuri de muncă. Numai pasarela – care va fi donată municipalității – se estimează a costa 10 milioane de euro (n.r. – Prime Kapital anunțase inițial că investiția o va costa 6 milioane de euro). Noi suntem deschiși ca lucrurile să meargă în regim accelerat”, a anunțat astăzi primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Potrivit dezvoltatorului, Argeș Mall va fi o investiție de 80 de milioane de euro și va avea o suprafață comercială închiriabilă de 55.000 de mp.

Ar urma să includă, conform sursei citate, și un nou hipermarket Carrefour (10.000 de mp), o galerie comercială cu magazine de modă, restaurante, cafenele, spații de joacă, cinema (cu 8 săli de vizionare) și două blocuri turn de locuințe colective (fiecare cu un regim de înălțime de 2S+P+16 E).

Pe lângă centrul comercial, „Prime Capital va dezvolta din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului”, anunța  în urmă cu un an Prime Kapital Emerald. Termenele de execuție nu au fost stabilite. (Foto: schiță proiect Argeș Mall)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *