După cum v-am informat, ieri au fost făcute percheziții la 6 persoane juridice, la Spitalul Județean de Urgență Pitești și 7 primării din județul Argeș într-un caz instrumentat de D.I.I.C.O.T. Pitești.

Consilierul local USR Codruț Bădescu, principalul adversar politic al primarului comunei Cocu, solicită Primăriei transparență și cere Justiției să facă lumină în acest caz.

„Dacă există vinovați, aceștia să plătească! Nu cred că există un argument mai bun pentru schimbare în 2024 decât acește știri care dinamitează Primăria Cocu!

Solicit Primăriei Cocu transparență, să iasă public și să le dea locuitorilor detalii despre posibila infracțiune. Nu se poate așa ceva! Ce scrie în comunicatul D.I.I.C.O.T. este șocant. Curățenie! Nu ne lăsăm!”, afirmă Codruț Bădescu, consilier local USR în Cocu.

„Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică ce exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice care a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

În cauză s-a reținut că, începând din anul 2019, în județul Argeș a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent.

Grupul infracțional organizat a acționat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări neprevăzute, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice”, au informat ieri anchetatorii.

D.I.I.C.O.T. a precizat că perchezițiile au vizat 6 persoane juridice, un spital (Spitalul Județean de Urgență din Pitești) și 7 primării (pe lângă Primăria Budeasa, ar fi vorba despre primăriile din Bălilești, Boteni, Căldăraru, Cocu, Ciomăgești și Stâlpeni).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *