Update, ora 14:20

Poliția Argeș: „La data de 25 mai anul curent, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești efectuează 14 percheziții domiciliare în județul Argeș.

Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică ce exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice care a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

În cauză s-a reținut că, începând din anul 2019, în județul Argeș a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent.

Grupul infracțional organizat a acționat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări neprevăzute, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești urmează să fie conduse în vederea audierii 4 persoane.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”.

D.I.I.C.O.T. precizează că perchezițiile au vizat 6 persoane juridice, un spital (Spitalul Județean de Urgență din Pitești) și 7 primării (pe lângă Primăria Budeasa, ar fi vorba despre primăriile din Bălilești, Boteni, Căldăraru, Cocu, Ciomăgești și Stâlpeni).

Știrea inițială, ora 12:40

Astăzi au avut loc percheziții la Primăria comunei argeșene Budeasa. Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză instrumentată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Pitești.

Vom reveni cu amănunte referitoare la obiectul perchezițiilor desfășurate astăzi la sediul Primăriei Budeasa, la care au participat polițiști și jandarmi. Până la această oră, anchetatorii nu au comunicat oficial informații cu privire la percheziții.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *