Update

Ordonanța de urgență pentru repolitizarea funcțiilor de prefect și subprefect și pentru înființarea funcției de secretar general al instituției prefectului a fost adoptată.

Știrea inițială, ora 09:00

Guvernul Cîțu va aproba astăzi, prin ordonanță de urgență, schimbarea Codului Administrativ în ceea ce privește funcțiile de prefect și subprefect.

Funcțiile respective vor fi din nou politizate. Prefecții și subprefecții nu vor mai avea statut de înalți funcționari publici și vor putea fi membri de partid. „Funcţiile de prefect şi de subprefect sunt funcţii de demnitate publică”, se arată în proiectul de ordonanță de urgență care va fi adoptat în ședința de astăzi, 27 ianuarie 2021, a Guvernului.

De asemenea, Guvernul va înființa funcția de secretar general al instituției prefectului: „La nivelul instituţiei prefectului se înfiinţează funcţia de secretar general al instituţiei prefectului. Secretarul general al instituţiei prefectului este înalt funcţionar public şi se subordonează nemijlocit prefectului. Secretarul general al instituţiei prefectului este absolvent de studii superioare juridice, administrative sau științe politice”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *