Guvernul l-a eliberat astăzi pe Radu Perianu (PNL) din funcția de prefect al județului Argeș, la cererea acestuia. Perianu a renunțat la postul de prefect pentru a putea candida, din punct de vedere legal, la alegerile locale din iunie anul acesta pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș.

Tot astăzi, Guvernul a numit și noul prefect de Argeș: Dragoș Lucian Predescu (PNL). Acesta era, din martie 2022, director al Cancelariei prefectului. A fost și subprefect între octombrie 2021 și februarie 2022.

Dragoș Lucian Predescu a fost adus în Prefectură chiar de Radu Perianu. Este un apropiat al acestuia din urmă și al Alinei Gorghiu, actualul ministru al Justiției și președinte al PNL Argeș (foto).

Noul prefect de Argeș, ca și fostul prefect, este de profesie avocat. În anul 2019 a absolvit Facultatea de Drept a Universității București, iar în toamna aceluiași an a intrat în Baroul Argeș.

Între noiembrie 2019 și martie 2021 a fost avocat stagiar la SCA „Nicolescu și Perianu”, societatea pe care au deținut-o fostul prefect Radu Perianu și amicul său Theodor Nicolescu, fostul deputat PNL de Argeș condamnat în 2019 la 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul ANRP (a fost liberat condiționat luna trecută). Ulterior, a fost avocat stagiar la Cabinetul Individual Buzatu Anca.

În vârstă de 27 de ani (face 28 luna viitoare), Predescu devine cel mai tânăr prefect în funcție din țară.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *