Un conflict social care putea degenera a fost aplanat în comuna argeșeană Tigveni. Zeci de persoane de etnie romă au fost înșelate cu informații false potrivit cărora în localitate se va da pământ gratuit.

Când au auzit un asemenea lucru, mulți au început să își „împartă” o zonă din localitate. Chiar au împrejmuit viitoarele „proprietăți”, la mica înțelegere, fără criterii legale.

La fața locului s-a deplasat prefectul de Argeș, Radu Perianu. Pentru că tensiunea era maximă, au fost trimise trupe de la Jandarmerie și Poliție.

Prefectul Radu Perianu: ,,Unul dintre membrii unei familii mi-a spus că el și-a ales terenul dintre doi brazi pentru că vrea să își așeze o casă la umbră. Și am auzit mai multe povești de acest gen.

Oamenii au fost înșelați! Le-am explicat că nu există nicio hotărâre în acest sens și că legea nu le permite să își aleagă unde se vor așeza fără să existe documente de proprietate. Am discutat cu ei și, după două ore, au înțeles cum stau cu adevărat lucrurile. În semn de bună-credință, au îndepărtat chiar ei țărușii folosiți ca să delimiteze așa-zisele viitoare terenuri.

Satul Momaia are nevoie de extindere, asta este cert! Locuitorii trebuie sprijiniți cum permite legea în așa fel încât să ne asigurăm că și ei, și autoritățile sunt în legalitate.

Este regretabil, chiar aș numi-o mojicie, aruncarea unor informații de genul celei folosite pentru a-i induce în eroare. Și îi îndemn pe argeșeni ca întotdeauna să confirme astfel de lucruri cu autoritățile competente. Și sper că nu se va mai ajunge la situații precum cea de la Tigveni, care chiar putea degenera pentru că toți cei implicați erau cu nervii întinși la maxim, iar autoritățile locale au apelat la sprijinul Jandarmeriei și Poliției”.

Nu se știe exact cine a lansat această informație falsă. Există voci care arată cu degetul către unul dintre candidații pentru funcția de primar în Tigveni, care ar avea interesul să destabilizeze situația în localitate înainte de alegerile locale din iunie. Cum, însă, nu există probe, nimeni nu se încumetă să-l acuze public.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *