Firma China Railway 14th Bureau Co Ltd a câștigat în instanță, definitiv, la Curtea de Apel București, procesul intentat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu privire la atribuirea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 Tigveni-Curtea de Argeș (9,86 de kilometri) al viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu.

Chinezii fuseseră excluși de CNAIR din procedura de atribuire, pe motiv că nu au declarat o sancțiune pe care au primit-o de la Banca Mondială pentru o lucrare făcută în Georgia. Ulterior, CNAIR a atribuit contractul austriecilor de la PORR.

Prin hotărârea instanței, CNAIR este nevoită să facă o reevaluare a ofertelor și să reia procedura de atribuire. Extras din hotărârea Curții de Apel București: „Admite în parte contestaţia formulată de China Railway 14th Bureau Co Ltd. Anulează comunicarea rezultatului procedurii nr. 17841/04.03.2021 şi în parte raportul procedurii de atribuire nr. 24/2928/04.03.2021 în partea referitoare la respingerea ca inacceptabilă a ofertei depuse de China Railway 14th Bureau Co Ltd.

Obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta depusă de China Railway 14th Bureau Co Ltd din perspectiva verificării incidenţei motivelor de excludere prevăzute de disp. art. 167 alin. 1 lit. c) şi lit. h) din Legea nr. 98/2016 conform considerentelor prezentei decizii”.

Pe 4 martie, CNAIR a atribuit contractul firmei SC PORR CONSTRUCT SRL (n.r. – subsidiara din România a companiei PORR AG Austria), cu preţul de 1.678.873.121,77 de lei fără TVA.

Durata contractului era de 60 de luni, dintre care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a acestora era de 10 ani (aici subiectul pe larg).

SC PORR CONSTRUCT SRL lucrează și pe tronsonul 1 Sibiu-Boița. (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *