„Viitorul României trece masiv granița cu speranța unui mâine mai bun” – este afirmația lui Virgil Baciu, candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

„Tinerii noștri aleg de cele mai multe ori să își construiască un viitor mai bun departe de rădăcini. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, aproape 239.000 de români au plecat în străinătate în anul 2018, printre aceștia numărându-se peste 10.000 de tineri. Țin să menționez că acestea sunt doar statisticile oficiale, în realitate numărul persoanele emigrante fiind cu mult mai mare. În comparație cu populația totală a țării, e ca și cum am șterge de pe harta României întregul oraș Ploiești. Un întreg oraș de persoane care au crezut cu tărie că speranța unui viitor mai bun se află peste granițele țării-mamă.

Principalul motiv al emigrării este cauzat de puținele posibilități pe care le oferă țara noastră pentru ca tinerii să își poată construi un viitor aici, alături de părinți. Nivelul de trai scăzut, locurile de muncă limitate, infrastructura șubredă și deloc atractivă pentru marile companii internaționale clasează România în fruntea clasamentului reprezentat de emigrări.

O altă statistică îngrijorătoare legată de țara noastră este prezentată de Raportul Global al Competitivității. Din nefericire, la nivel global, România se află pe locul 132 din 137 de țări analizate din prisma capacității de a-și ține oamenii capabili în țară. Din păcate, țara noastră este fruntașă la toate clasamentele rușinoase realizate la nivel european sau global”, atenționează Virgil Baciu, candidat independent pentru Camera Deputaților.

Ce ar trebui schimbat?

„O infrastructură mai bună, programe guvernamentale de sprijinire a tinerilor, mai mulți bani alocați pentru micile afaceri, pentru că știm cu toții că ambiția unui tânăr poate duce către idei de afaceri profitabile. Avem și exemple de acest gen în țara noastră de tineri antreprenori, însă prea puține, din păcate. Statul ar trebui să se orienteze cât mai mult pe sprijinirea sectorului tânăr, atât prin oferirea de locuri de muncă DECENTE, cât și prin sprijinirea financiară a tinerilor, pentru că nu banul ar trebui să hotărască viitorul unui tânar, ci dorințele, deciziile și capacitatea acestuia de a se autodepăși constant.

Îmi doresc enorm o Românie tânără, cu idei de afaceri inovatoare și prospere și cu mulți părinți fericiți că România a reușit să găsească o soluție prin care copiii lor să le fie aproape și la bătrânețe”, mai punctează Virgil Baciu.

Comandat de: candidatul independent Virgil Baciu. Realizat de: Codunas Paul-Mihail PFA. Cod unic de identificare mandatar financiar: 2207/03.11.2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *