În municipiul Pitești rata de incidență a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 8,45/1.000 de locuitori, cumulat în 14 zile, informează Instituția Prefectului.

Precedenta raportare, de vineri, 20 noiembrie, indica o rată de 7,54/1.000 de locuitori.

Chiar și în condițiile în care creșterea este de aproape un procent, cel puțin deocamdată carantinarea Piteștiului nu este luată în calcul de autorități.

„Nicio localitate din Argeș nu îndeplinește toate criteriile INSP (n.r. – Institutul Național de Sănătate Publică) pentru carantinare. Când va fi cazul, vă vom anunța cu celeritate”, precizează prefectul Emanuel Soare, chestionat de Pitești 24 cu privire la o eventuală carantinare a municipiului-reședință de județ.

Carantina unei localități sau a unei zone se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Carantina este stabilită pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii măsurii, în funcție de evoluția epidemiologică.

Amintim că astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a impus restricții pentru tot județul Argeș. Amănunte puteți citi aici.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *