Update, 30 aprilie 2024, ora 17:20 

Polițiștii piteșteni au finalizat cercetările în acest caz și au înaintat dosarul penal către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

IPJ Argeș informează: „Polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 7 martie 2024, un bărbat de 45 de ani din Mărăcineni având calitatea de cadru didactic ar fi agresat sexual o minoră, elevă a unității școlare, în timp ce se aflau în incinta unității de învățământ.

Reamintim că, la data de 18 martie 2024, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată”. 

Pentru fapta sa, Ionuț Cosmin Marinescu, profesorul de sport de la Colegiul „I.C. Brătianu” din Pitești acuzat de procurori că ar fi agresat sexual o elevă, riscă între 3 și 10 ani de închisoare și interzicerea exercitării unor drepturi.

Știrea inițială, 21 martie 2024, ora 12:45

Ionuț Cosmin Marinescu, profesorul de sport de la Colegiul „I.C. Brătianu” din Pitești acuzat de procurori că ar fi agresat sexual o elevă (o minoră în vârstă de 12 ani), a făcut contestație împotriva arestării sale preventive.

Cu puțin timp în urmă, Tribunalul Argeș a respins, ca nefondată, contestația. Prin urmare, profesorul rămâne în arest preventiv.

Iată hotărârea Tribunalului Argeș: „În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 204 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Marinescu Ionuț Cosmin împotriva încheierii penale pronunţate la data de 19.03.2024 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Pitești în dosarul nr. 5176/280/2024.

În temeiul art. 275 alin.2 C.pr.pen., obligă contestatorul Marinescu Ionuț Cosmin la plata sumei de 250 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Definitivă. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 21.03.2024”.

Amintim că pe 19 martie profesorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei hotărâri luate de Judecătoria Pitești. Amănunte despre caz, AICI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *