Update, 21 mai 2024, ora 15:50

Studiul de Fezabilitate (SF) este gata. SF-ul, Devizul General și indicatorii tehnico-economici pentru construirea Spitalului Pitești vor fi aprobați de Consiliul Local (CL) în ședința sa de joi, 23 mai 2024.

Potrivit Studiului de Fezabilitate care va fi aprobat joi de CL, costul construirii viitorului Spital Pitești este estimat la aproape 568 de milioane de lei (aproape 115 milioane de euro).

Conform aceluiași document, lucrările de construire vor dura 36 de luni.

Urmează găsirea și aprobarea sursei de finanțare, iar ulterior proiectarea și execuția (cu toate procedurile aferente).

Viitorul spital ar urma să fie compus din două clădiri, conform Studiului de Fezabilitate:

-clădirea 1: destinată Secției de Boli Infecțioase (cu subsol, parter și un etaj, cu o suprafață construită de 1.664 de mp și o suprafață desfășurată de 4.990 de mp);

-clădirea 2: destinată celorlalte secții (cu subsol, parter și trei etaje, cu o suprafață construită de 4.680 de mp și o suprafață desfășurată de 18.800 de mp).

(Foto: Schiță a viitorului Spital Municipal Pitești, așa cum apare în Studiul de Fezabilitate)

Știrea inițială, 17 noiembrie 2023, ora 20:20

După realizarea (de către firma piteșteană Ingineria Italia SRL) și ulterior aprobarea în Consiliul Local (în vara acestui an) a studiului de oportunitate, proiectul viitorului Spital Municipal Pitești a intrat într-o nouă etapă.

Primăria a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Planului de Urbanism Zonal. Documentația va fi făcută de BLDG Architecture SRL din București, în schimbul sumei de 165.996,11 lei. Potrivit contractului, firma are la dispoziție 120 de zile pentru întocmirea SF-ului și a PUZ-ului.

Reprezentanții firmei, arhitecții Cristina Arghir și Dan Voicu, au făcut deja prima vizită în teren, pe amplasamentul de pe strada Depozitelor (zona intersecției de la Send 92) al viitorului spital.

În primăvara acestui an, viceprimarul Gelu Tofan anunța că viitorul spital din Pitești ar urma să aibă subsol, demisol, parter și patru etaje, cu până la 250 de paturi. Printre altele, spunea Tofan, vor exista secții de neurologie, cardiologie, oncologie, diabetologie, oftalmologie, gastroenterologie, ATI și o unitate pentru mari arși. Spitalul va fi dotat cu RMN și CT și va avea și heliport.

Construirea clădirii ar urma să coste în jur de 97 de milioane de euro. La această sumă s-ar adăuga cheltuielile necesare pentru dotarea cu aparatură medicală și mobilier, investiția totală fiind estimată la 119 milioane de euro, susținea viceprimarul Gelu Tofan. În ceea ce privește finanțarea investiției, viceprimarul afirma că sunt luate în calcul fie un parteneriat public-privat, fie susținere parțială de la bugetul de stat, fie fonduri europene.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *