Piteștiul încă nu are viceprimari după alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Până acum, municipalitatea nu a stabilit data la care se va desfășura ședința de Consiliu Local în care vor fi aleși cei doi viceprimari ai Piteștiului.

Nu doar PNL și USR-PLUS vor avea candidați pentru posturile de viceprimar, ci și PSD. Candidatul Partidului Social Democrat pentru una dintre cele două funcții de viceprimar va fi profesorul Dumitru Tudosoiu, fost inspector școlar general al județului Argeș.

Cel puțin teoretic, șansele lui Dumitru Tudosoiu de a fi ales viceprimar sunt nule. Misiunea lui Tudosoiu pare imposibilă în condițiile în care majoritatea din Consiliul Local Pitești formată din PNL și USR-PLUS a convenit să își susțină reciproc candidații pentru ocuparea ambelor fotolii de viceprimar.

Cu privire la acest subiect, o singură mare problemă are majoritatea din CL Pitești. Din cauza scandalului de la liberali (aici, amănunte), încă nu e clar care va fi propunerea PNL pentru postul de viceprimar (Gelu Tofan, Mihai Coteț sau Ana Stan). În plus, nu putem anticipa dacă scandalul din PNL va avea sau nu repercusiuni și asupra rezultatului votului pentru alegerea celor doi viceprimari ai Piteștiului.

Inițial, lucrurile erau limpezi: PNL ar fi urmat să îl susțină pe Mihai Mihăilescu (USR) pentru una dintre cele două funcții de viceprimar, iar USR-PLUS – pe Gelu Tofan (PNL) pentru cealaltă funcție de viceprimar (detalii, aici).

În noul Consiliu Local Pitești PNL are 7 mandate, USR-PLUS – 6, PSD – 8, iar PMP – două.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *