Slovacia a anunțat că rata infectării cu noul coronavirus s-a redus la jumătate după ce, pe parcursul a două săptămâni, a testat toată populația țării. Bogdan Ivan, candidat al PRO România Argeș pentru Camera Deputaților, atrage atenția că toate statele care au derulat programe de testare în masă au reușit să limiteze răspândirea coronavirusului: „Este o măsură foarte eficientă, pentru că sunt mulți oameni care au virusul, nu au simptome, dar, neștiind, îl transmit mai departe”. Bogdan Ivan le cere autorităților din țara noastră să urmeze exemplul acestor state și să înceapă să testeze populația.

“PRO România a depus deja în Parlament un proiect care prevede începerea unui program național de testare, precum și decontarea testelor COVID făcute în clinicile private. Le cerem tuturor deputaților și senatorilor cărora le pasă de țara noastră și de oameni să îl pună pe ordinea de zi și să îl voteze. Să nu mai aștepte până după alegerile parlamentare, pentru că aceste patru săptămâni îi vor costa pe mulți români viața.

Ȋncă din martie-aprilie am văzut ce rezultate extraordinare au avut state precum Coreea de Sud și Japonia după ce și-au testat masiv cetățenii și după ce au făcut anchete epidemiologice rapide și corecte. De atunci, societatea românească, medicii, jurnaliștii și o parte a politicienilor cer autorităților să înceapă și la noi testarea și să ia măsuri pentru întărirea DSP-urilor.

Orice a făcut Guvernul acesta de la începutul pandemiei, numai ce trebuie nu! A îngropat HoReCa, a pus economia pe butuci, ne-a ținut închiși în case, a dus datoria externă a țării la un nivel de neimaginat, dar nu vrea să testeze populația. Efectiv nu pot înțelege acest refuz! Aici nu mai e vorba de neștiință, când ai atâtea exemple din lume, singura explicație e nepăsarea”, acuză Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș și candidat pentru deputăție.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *