Pro România a dat publicității rezultatele unui sondaj de opinie realizat de institutul Verifield, la comanda partidului condus de Victor Ponta. Rezultatele, în perspectiva alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020, sunt următoarele:

PNL – 31,3%

PSD – 22%

USR-PLUS – 17%

Pro România – 9,3%

UDMR – 5,4%

Indepedent – 5,4%

PMP – 4,8%

Altul – 4,8%.

Sondajul a fost făcut în perioada 20-23 noiembrie 2020, pe un eșantion de 700 de interviuri telefonice.

“Așa cum anticipam, PRO România se apropie de 10%, iar acest lucru este perfect normal. Sunt mai multe motive pentru care am câștigat încrederea alegătorilor.

Ȋn primul rând, avem singurul program politic complex și complet pentru scoaterea țării din criză. Avem soluții la problemele românilor și profesioniști care le pot pune în practică, în următoarea perioadă. Vorbim aici despre Venitul Minim de Criză acordat persoanelor din categoriile vulnerabile, Sprijinul Economic de Criză pentru afacerile românești mici și mijlocii, redeschiderea școlilor, reformarea sistemului de sănătate și multe altele.

Apoi, un alt motiv este eșecul guvernării PNL de a gestiona pandemia și consecințele economice ale acesteia. Românii au văzut cum cei de la putere petreceau în voie, în timp ce noi toți am stat închiși în casă. Au văzut și cum firmele de casă ale puterii au făcut milioane de euro, în timp ce mii de firme s-au închis și angajații au rămas fără locuri de muncă. Au văzut cum i-au lăsat pe agricultori pe drumuri după ce au închis piețele, dar nu au îndrăznit să ia vreo măsură împotriva marilor retaileri străini.

Nu în ultimul rând, este vorba despre blatul dintre PNL și PSD, care durează deja de mai bine de un an. PRO România nu a votat ȋn Parlament învestirea acestui Guvern și nici inițiativele sale aberante. Am fost și suntem singurul partid care face, într-adevăr, opoziție și care apără interesele românilor”, comentează Bogdan Ivan, candidat PRO România Argeș pentru Camera Deputaților.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *