Fântâna arteziană din Piața „Vasile Milea” din zona Catedralei „Sf. Gheorghe” și cea de pe Calea București vor fi reabilitate. Consiliul Local Pitești a aprobat astăzi documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI).

Costul total: în jur de 262.000 de euro, bani de la bugetul local. Cele mai scumpe vor fi lucrările la arteziana din Piața „Milea” (foto): 732.255,51 de lei (aproape 148.000 de euro).

După cum deja v-am informat, sculptura din metal care simbolizează o lalea galbenă va fi eliminată, iar noua arteziană va avea jet sub formă de „palmier-salcie”. Astăzi vă prezentăm în premieră o simulare video a modului în care va arăta noua arteziană din Piața „Milea”:

Cealaltă arteziană care va fi reabilitată, de pe Calea București, va înghiți de la bugetul local 568.602,09 lei (peste 114.000 de euro) – aici imagini cu felul în care va arăta după reabilitare.

Ambele proiecte au fost inițiate de primarul Cristian Gentea, la cererea Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *