Update, 25 mai 2023, ora 16:10

Proiectul a fost aprobat în ședința de astăzi a Consiliului Local.

Update, 19 mai 2023, ora 16:30

La aproape un an după ce primarul Cristian Gentea l-a retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL), proiectul cu privire la clădirea dezafectată din spatele Poștei vechi din centrul Piteștiului revine în actualitate.

La cererea făcută în această lună de investitor (firma SC Pitser SRL din Bascov), aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței CL de joi, 25 mai 2023.

Între timp, SC Pitser a primit de la Direcția Județeană de Cultură un document care îi lipsea: avizul pentru soluția în care se propune amplasarea liftului exterior pentru accesul auto la subsol”.

Proiectul prevede schimbarea destinației clădirii respective din clădire de birouri (dezafectate), în clădire de locuințe colective și spații medicale. La subsol va fi garaj, la parter și etajul 1 vor fi amenajate spații medicale (în suprafață de 1.122 de mp), iar la etajul 2 – un număr de 8 apartamente.

Potrivit proiectului, clădirea va avea un lift exterior pentru persoane și un altul pentru autoturisme.

Vor fi 20 de locuri de parcare (11 la subsol și 9 pe platforme betonate la nivelul solului).

Spațiile verzi vor însuma 232 de mp (20% din suprafața totală).

Rămâne de văzut dacă de această dată proiectul va avea succes în CL.

Update, 26 mai 2022, ora 16:25

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței, la cererea primarului Cristian Gentea. „Vreau să anunț că retrag de pe ordinea de zi proiectul numărul 6” (n.r. – poziția de pe ordinea de zi pe care se afla acest proiect de hotărâre). Primarul nu a explicat motivul pentru care a solicitat retragerea proiectului.

Update, 26 mai 2022, ora 12:25

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare în plen de astăzi, 26 mai, a Consiliului Local Pitești se află și proiectul de transformare a clădirii (dezafectate) de birouri din spatele Hotelului Yaki și a Poștei vechi în clădire de apartamente și spații medicale, cu lifturi exterioare.

Consilierii locali vor dezbate și vor vota azi, favorabil sau nu, proiectul.

Update, 14 aprilie 2022, ora 09:00 

Proiectul nu a fost aprobat nici până în prezent. În urma unor solicitări venite din partea municipalității, inițiatorul proiectului a prezentat o a doua variantă, modificată. Printre altele, numărul de apartamente propuse a scăzut de la 16 la 12:

-la subsol – 11 locuri de parcare;

-la parter și etajul I – spații pentru servicii medicale, în suprafață de 1.122 de mp;

-etajul II – 12 apartamente;

Spații verzi: se propune amenajarea la sol a unei suprafețe de 253 de mp (21,80% din total).

Se propune amenajarea unui număr total de 21 de locuri de parcare, dintre care 10 la nivelul solului pe platforme betonate și 11 la subsolul (existent) al clădirii.

Accesul auto și pietonal se va face atât din strada Doamna Bălașa, cât și din bulevardul Republicii, pe aleea de acces existentă (situată între proprietatea Hotel Yaki și clădirea proprietate SC Pitser SRL), alee aflată tot în proprietatea S.C. Pitser S.R.L.

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.) a municipalității piteștene a respins și această a doua variantă.

Documentația a fost retrasă, pentru restudierea accesului auto și revenire cu o altă propunere (voturi nefavorabile: 3; abțineri: 3; voturi neexprimate: 1).

Observațiile făcute de Comisie: „Clarificarea modului de acces auto la subsolul clădirii, astfel încât să nu se blocheze fluxurile de circulație; este recomandabil să se studieze și să se reglementeze printr-un PUZ o zonă mult mai mare decât terenul studiat prin PUD, cu reorganizarea parcărilor rezidențiale existente în zonă”.

Știrea inițială, 24 august 2021, ora 11:25 

Clădirea de pe strada Victoriei nr. 1 E din centrul Piteștiului (S+P+2 E), situată pe un teren de 1.159 de mp din imediata vecinătate a Hotelului Yaki și a Poștei vechi, ar urma să își schimbe destinația: din clădire de birouri, în clădire cu locuințe colective și spații pentru servicii medicale la parter, cu lift exterior și rampă de acces la subsol.

Anunțul de intenție formulat de proprietar (SC Pitser SRL din Bascov) referitor la Planul Urbanistic de Detaliu pentru realizarea investiției prevede următoarea configurație a clădirii după schimbarea destinației acesteia:

-la subsol – garaj (pentru 13 locuri de parcare);

-la parter – servicii cu spații medicale;

-etajele I și II – 16 apartamente (8 apartamente pe nivel).

Planul Urbanistic de Detaliu va fi supus aprobării în ședința ordinară în plen din 26 august a Consiliului Local Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *