Întreg județul Argeș este vizat de avertizări de vreme severă, emise în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie.

MESAJ 1

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 iunie, ora 12:00-8 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 iunie, ora 12:00-8 iunie, ora 21:00. Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa între 30 de grade în centrul țării și 36 de grade în sud.

Local, în sudul țării se vor semnala caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

MESAJ 3

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 9 iunie, ora 10:00–11  iunie, ora 10:00. Fenomene vizate: temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Totodată, pe alocuri, nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 9 iunie, ora 10:00-11  iunie, ora 10:00. Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat.

În zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade.

Vom avea caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *