Polițiștii piteșteni au amendat astăzi un bărbat care a încălcat legea prin faptul că a continuat campania electorală în locuri publice în folosul unui candidat, deși campania s-a încheiat din punct de vedere legal. Amenda a fost dată în Pitești ca urmare a faptului că pe o autoutilitară care circula prin oraș, condusă de individul respectiv, era afișat un mesaj de campanie electorală al candidatului PNL pentru Primăria municipiului, Mihai Coteț.

Deși nu era asociat cu fotografia candidatului, mesajul („Salutare, piteșteni! Soarta Pădurii Trivale stă în alegerea voastră!”) îi aparține acestuia și este stabilit oficial ca mesaj de campanie electorală al candidatului PNL.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la un autovehicul care afișa un mesaj afiliat activității de campanie după încheierea perioadei legale pentru campania electorală, Centrul de Comunicare Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În ziua de 8 iunie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 că o autoutilitară s-ar deplasa pe raza municipiului Pitești având pe lateralul caroseriei afișat un mesaj utilizat în perioada de campanie de către unul dintre candidații la alegerile locale.

Autovehiculul a fost depistat de polițiștii Secției 4 Poliție Pitești.

Din verificări a reieșit că mesajul afișat pe caroseria autovehiculului în cauză a fost stabilit prin hotărâre din 3 iunie 2024 a autorității electorale locale ca mesaj afiliat.

Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani din București, a fost sancționat contravențional cu 1.400 de lei, conform Legii 115/2015.

Activitățile desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne în sistem integrat sunt continuate pentru asigurarea respectării prevederilor legale pe întreaga durată a desfășurării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile admninistrației publice locale din data de 9 iunie 2024”, informează Poliția Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *