Ansamblul folcloric Dorul, din Pitești, și-a reconfirmat valoarea, câștigând Marele Premiu al Festivalului Mondial de Dans Cheonan 2021 (Coreea de Sud). Din cauza contextului pandemic și a restricțiilor internaționale, ediția din acest an s-a desfășurat în mediul virtual, grupurile participante evoluând în țările lor.

În competiție s-au înscris 50 de ansambluri din peste 30 de state din întreaga lume, dar pentru finală au fost selectate doar 20, din România, Federația Rusă, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Nepal, Brazilia, Polonia, Bulgaria, China, Irlanda, Kazakhstan, Uruguay, Peru, India, Fiji, Paraguay, Columbia, Mexic și Republica Kabardino-Balkarian.

România a fost reprezentată de ansamblul folcloric Dorul, care a câștigat pentru a doua oară Marele Premiu (prima dată în 2012).

Amintim că, anul trecut, Festivalul Internațional de Folclor „Dorin Oancea”, organizat de același ansamblu Dorul, a fost distins cu premiul “Cel mai bun festival FIDAF în anul 2020” – FIDAF Best Festival 2020, titlu care a fost acordat în cadrul Congresului Federației Internaționale a Organizatorilor de Festivaluri de Dans.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *