Aplaudați frenetic de mii de spectatori, astfel au ieșit de pe scena Sălii Palatului din București dansatorii ansamblului folcloric Dorul din Pitești.

Păstrător al tradiției și valorilor culturale autentice, cu un renume internațional, ansamblul folcloric Dorul a sărbătorit 65 de ani de existență pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-un spectacol dedicat prieteniei și unirii. Intitulat „Spirit românesc”, spectacolul a fost susținut de orchestra Ethno Republic din Chișinău, sub bagheta lui Marcel Stefăneț, artist al poporului în Republica Moldova, compozitor, dirijor și violonist de excepție.

Dansatorii piteșteni au urcat pe scenă alături de Cornelia Ștefăneț, Vlăduța Lupău, Olguța Berbec, Marcel Pavel, Paula Seling, Vlad Miriţă, Viorica Lupu, Iordache Basalic, Tudor Ungureanu și ansamblul Ștefan Vodă, Laura Olteanu și ansamblul Opincuța Chișinău.

La 65 de ani, Dorul adaugă încă un succes în palmaresul său și, asemenea Căluşului, rămâne mereu puternic şi surprinzător, cu fiecare generație. Evenimentul de la Sala Palatului din București a avut loc la nouă ani de la câștigarea de către ansamblul piteștean, chiar de Ziua Națională a României, a Marelui Premiu al Festivalului Internaţional de Dans Folcloric din Indonezia.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *