Update, ora 17:55

ISU: Bărbatul a suferit și un traumatism cranio-cerebral sever și, posibil, și alte leziuni interne. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Ionuț Tunaru:

Update, ora 17:50

Muncitorul era din comuna argeșeană Albota. Angajat al unei societăți comerciale, participa la lucrări de excavație pentru rețeaua de canalizare. Poliția va deschide dosar penal și a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

„În cursul după-amiezii, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați că un bărbat care participa la efectuarea unor lucrări de excavație pe strada Ion Angelescu ar fi fost surprins de surparea unui mal de pământ.

Bărbatul a fost scos de pompierii argeșeni, fiind efectuate și manevre de resuscitare. Din păcate, nu a putut fi salvat, fiind declarat decesul.

Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul, de 43 de ani, din Albota, era angajat al unei societăți comerciale, participând la lucrări de excavație pentru rețeaua de canalizare.

În cauză va fi întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea și, respectiv, nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, potrivit articolelor 192, 349 și 350 din Codul Penal.

De asemenea, cu privire la eveniment au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Update, ora 17:20

Manevrele de resuscitare nu au avut succes. A fost declarat decesul muncitorului.

Update, ora 16:40

Bărbatul, care are 43 de ani, a fost extras, dar, din păcate, se află în stop cardio-respirator. I se fac manevre de resuscitare.

Știrea inițială, ora 16:30

Cu puțin timp în urmă, un bărbat a fost prins sub un mal de pământ, în cartierul piteștean Trivale, pe strada Ion Angelescu, în zona Capitol, în timpul unor lucrări. Muncitorul a rămas prins cu partea inferioară a corpului și este, deocamdată, conștient. La fața locului intervin pompierii și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. Vom reveni cu amănunte.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.