Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar este un program finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR), în valoare de 543 de milioane de euro.

La inițiativa viceprimarului Mihai Mihăilescu, patru dintre cele cinci școli eligibile din Pitești au completat formularul de preînscriere în acest program. Lista școlilor care au depus declarația de intenție:

-Școala Gimnazială „Nicolae Simonide”;

-Școala Gimnazială „Negru Vodă”;

-Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”;

-Școala Gimnazială „Mircea Eliade”.

Școlile vor putea accesa granturi de până la 200.000 de euro fiecare pentru combaterea abandonului școlar. Într-o primă etapă, până la finalul lunii martie a acestui an, 750 de unități de învățământ din întreaga țară vor beneficia de finanțare, perioada de implementare fiind de 3 ani.

„Avem convingerea că acești bani vor fi folosiți pentru nevoile specifice unității de învățământ, conform analizei de nevoi pe care o vor depune. Banii pot fi utilizați pentru acces – prin platforme online – la predarea făcută de cei mai buni profesori din România, tabere, echipament IT, echipament sportiv, asistență psihopedagogică suplimentară, acordarea de subvenții pentru susținerea elevilor în finalizarea învățământului gimnazial, susținerea colaborării cu părinții (inclusiv educație parentală), activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală, acțiuni de combatere a violenței, acțiuni anti-bullying”, precizează Mihai Mihăilescu, viceprimar al municipiului Pitești.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.