Cumpărarea Muntenia Hospital din Pitești de către MedLife întâmpină dificultăți. Consiliul Concurenței, care trebuie să își dea acordul, a reclamat „anumite îngrijorări concurenţiale” cu privire la efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor în județul Argeș ale serviciilor de RMN și CT.

Ca soluție, MedLife a propus să plafoneze timp de 5 ani prețurile pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care le-ar presta în Argeș, dar, totuși, cu o indexare anuală cu rata inflației.

Prin urmare, Consiliul Concurenței a luat act de propunerea MedLife și a lansat în dezbatere publică angajamentele asumate de Grup pentru a fi posibilă achiziționarea Muntenia Hospital.

Comunicatul oficial al Consiliului Concurenței: „Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de MedLife pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contexul preluării companiei Muntenia Medical Competences. Grupul MedLife intenționează să preia Muntenia Medical Competences prin intermediul companiei sale Vita Care Flav SRL.

Companiile din Grupul MedLife activează atât pe piața serviciilor medicale private de sănătate, cât și pe piața serviciilor de dezvoltare imobiliară, comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice, serviciilor de brokeraj și asigurări și fabricării de dispozitive, aparate și instrumente medicale și stomatologice.

Muntenia Medical Competences deține și operează Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, care oferă servicii medicale de spitalizare de zi și continuă, ATI, consultații medicale în regim ambulator și servicii paraclinice, alături de alte servicii medicale conexe, precum medicina muncii, abonamente medicale de sănătate și centru de vaccinare.

În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor de pe piaţa furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN și CT de la nivelul județului Argeș.

Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife propune, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care Grupul Medlife le-ar presta în județul Argeș, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflației”. AICI AMĂNUNTE.

Amintim că în luna iulie a acestui an, MedLife a anunțat semnarea contractului de cumpărare de la SIF Muntenia a pachetului majoritar de acțiuni (99,76%) la Muntenia Hospital din Pitești. Anunțul a fost făcut după ce, anterior, Rețeaua de sănătate „Regina Maria” a renunțat la achiziționarea spitalului (aici subiectul pe larg).

Pentru ca tranzacția să fie finalizată este nevoie de avizul Consiliului Concurenței.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *