Noua Sală Polivalentă din Pitești este inaugurată în această dimineață. După festivitatea oficială, inaugurarea va fi marcată prin desfășurarea Campionatului Național de Karate Ashihara, organizat în colaborare cu Federația Română de Arte Marțiale și Ministerul Sportului.

La inaugurare participă și ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, ministrul Muncii, Marius Budăi, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, șefii administrației județene și locale din Pitești și parlamentari de Argeș.

Pitești Arena, construită pe strada Basarabiei, are, conform ministrului Dezvoltării, 4.071 de locuri în tribune, capacitate care poate fi extinsă cu scaune sau cu un sistem rabatabil.

Este o investiție de 100.758.668 de lei, realizată cu bani din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Lucrările, începute în vara anului 2020, au fost făcute de firma sibiană CON-A, care a construit și Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și stadioanele de fotbal Cluj Arena și, respectiv, „Ion Oblemenco” din Craiova. Termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost luna mai a acestui an.

Noua Sală Polivalentă din Pitești va putea găzdui inclusiv competiții internaționale de handbal, baschet sau volei.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *