Un apel la 112 primit marți, 6 februarie, în jurul orei 18:00, anunța jandarmii argeșeni că doi tineri din județul Dâmbovița, de 17 și 18 ani, plecați pe munte cu ATV-ul cu intenția de a ajunge în Vf. Leaota s-au rătăcit și solicită ajutor.

ATV-ul rămăsese înzăpezit, așa că cei doi au decis să coboare de pe munte pe jos. Însă, din cauza întunericului și a faptului că nu aveau asupra lor echipament specific pentru zona montană, tinerii s-au panicat și au cerut ajutor prin apel la 112.

Jandarmii de la Postul Montan Rucăr au reușit să ia legătura cu ei și să îi localizeze și, pentru că se aflau pe un traseu nemarcat, le-au recomandat să rămână la o stână părăsită, pentru a fi preluați în siguranță.

Având în vedere traseul și zona accidentată în care se aflau tinerii, jandarmii au folosit UTV-ul (vehicul utilitar de teren) din dotare și au reușit să-i recupereze pe cei doi.

Aproximativ 5 ore a durat acțiunea de salvare. Tinerii au fost coborâți în siguranță până în comuna Cetățeni, de unde au fost preluați de familie, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *