Modul de calcul al ratei de infectare cu SARS-CoV-2 va fi schimbat în România. Anunțul îl face Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Noi am avut o discuție în Ministerul Sănătății pe baza recomandărilor ECDC. Poate la nivelul țării suntem la un platou, dar, văzând tot ce se întâmplă în jur, clar e un nivel de alertă și pentru noi. Se raportează în continuare testele PCR, dar sunt testele antigen care se fac în număr mai mare în populație și nu se raportează. În plus, erau excluse anumite comunități închise de la raportare, ceea ce nu se practică. Și acestea trebuie să fie adăugate la calculul incidenței.

(…) Noi am terminat azi (n.r. – 27 ianuarie 2021) documentul respectiv și urmează să discutăm zilele următoare și cu celelalte foruri și să se ia decizia. Cu acești indicatori se poate ști situația din țară și eventuale măsuri nu trebuie să le vedem ca restricții, ci ca măsuri care ne ajută să ținem situația sub control”, afirmă Andreea Moldovan.

Amintim că, potrivit unei hotărâri a fostului Guvern Orban, la calculul ratei de infectare cu SARS-CoV-2 dintr-o localitate sunt excluse cazurile din comunitățile închise, cum ar fi centrele sociale.

În funcție de rata de infectare, autoritățile decid restricții sau măsuri de relaxare. De asemenea, rata de infectare va conta în perspectiva anunțatei redeschideri a școlilor (subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *