Update, ora 13:10

Comunele Rucăr, Lerești, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele și Dâmbovicioara vor fi astăzi între orele 13:10 – 15:00 sub avertizare-cod portocaliu de tip nowcasting de vreme severă. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, local și temporar se vor semnala ploi torențiale însoțite de frecvente descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 35 l/mp și izolat 45…50 l/mp.

Știrea inițială, ora 09:40

Județul Argeș este vizat de o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, emisă cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod galben

Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 10:00 – 16 septembrie, ora 06:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h) și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Notă: Astăzi (15 septembrie) manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Sâmbătă (16 septembrie) va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării. (Foto principal: Arhivă – descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *