USR PLUS negociază cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Anunțul l-a făcut astăzi parlamentarul de Argeș Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR PLUS.

„Dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament. Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moțiune de cenzură. USR PLUS are 80 de semnături și 80 de parlamentari care, așa cum l-au pus pe premierul Cîțu și i-au dat șansa să arate că poate să conducă un guvern de coaliție, îl vor da și jos.

Am discutat cu cei de la AUR pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Bineînțeles, aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde doar de maturitatea politică a lui Florin Cîțu. Mâine vom avea o discuție, aștept să facă un pas în spate, să continuăm cu un nou premier PNL”, a declarat Ionuț Moșteanu într-o conferință de presă.

În luna martie a acestui an, același Ionuț Moșteanu cataloga AUR ca fiind un partid extremist și o gașcă de huligani: „AUR – partidul extremist picat în Parlament. Am văzut astăzi cum acționează extremiștii în Parlament – înjurături și jigniri care nu își au locul niciunde, cu atât mai puțin în clădirea Parlamentului. O mână de indivizi au profitat de o criză sanitară globală, și-au construit o facțiune pe mesaje extremiste și nu au avut nicio jenă în a transmite, neîncetat, încă de la înființare, mesaje conspiraționiste, care adâncesc criza de coronavirus și ajung să ucidă oameni.

Știu că acești indivizi nu se vor opri aici, iar ce am văzut astăzi este doar începutul. Sunt conduși de un șef de galerie, doar atât știu să facă. Împotriva unor astfel de personaje cu probleme comportamentale se impun noi sancțiuni. Vom analiza împreună cu juriștii din USR PLUS modificarea regulamentului Camerei Deputaților pentru abateri disciplinare grave, cum a fost episodul de astăzi, și vom propune noi sancțiuni. De asemenea, voi cere ca extremistul AUR Dan Tănasă să fie sancționat conform regulamentului în vigoare.

Dacă PSD vrea să dovedească faptul că s-au rupt de mesajele lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și Serban Nicolae, le solicit să înceteze orice colaborare cu extremiștii din AUR. Am văzut până acum o alianță strânsă între PSD-AUR în Parlament, însă, ca în orice stat civilizat, astfel de partide trebuie izolate, nu încurajate.

Peste 4 ani ne vom aminti de această gașcă de huligani ca un accident al istoriei. La fel cum au dispărut toate partidele extremiste din România, o vor face și ei. Până atunci, nu putem tolera comportamentul de maidan afișat astăzi”, spunea Ionuț Moșteanu în urmă cu câteva luni.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *