USR Pitești a propus în ultima ședință a Consiliului Local (CL) două proiecte importante pentru cetățeni: referendum pentru Pădurea Trivale și înființarea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret al municipiului. Majoritatea din CL, formată din pesediști și aliații lor, le-au respins. Fără argumente și doar pentru că pot.

„Am propus un referendum la care piteștenii să se pronunțe cu privire la soarta Pădurii Trivale. Opinia noastră este limpede: pentru a fi păzită de rechinii imobiliari, de betoane, trebuie ca pădurea să fie declarată arie protejată de interes național, nu pădure-parc.

Am considerat că piteștenii trebuie consultați, trebuie întrebați, pentru că soarta Pădurii Trivale este esențială pentru comunitatea noastră.

Majoritatea toxică din Consiliul Local s-a opus, însă. Pur și simplu, invocând motive puerile. Ba chiar au spus că piteștenii nu ar fi suficient de pregătiți să răspundă la întrebările unui referendum pentru Pădurea Trivale. Au întors spatele piteștenilor! I-au ignorat! Au dovedit, încă o dată, că pentru ei nu contează părerea cetățeanului. Au fugit de oameni, le-a fost frică de opinia lor!”, acuză USR Pitești.

Tot fără argumente, majoritatea din Consiliul Local Pitești a respins și proiectul USR de înființare a Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret al municipiului.

Potrivit proiectului, persoane din organizații ale elevilor și de studenți, din grupuri civice și structuri sindicale sau patronale adresate tinerilor, cu vârste între 14 și 35 de ani, ar fi participat, ca membri ai acestui Consiliu, la elaborarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului la nivelul Piteștiului. Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret ar fi funcționat pe lângă Primărie.

„Dorința noastră a fost să-i implicăm pe tinerii din Pitești, într-un cadru organizat, în luarea deciziilor care îi privesc. Să vină cu idei, propuneri, proiecte și mai departe acestea să ajungă în Consiliul Local pentru a fi materializate. Ar fi fost o excelentă formă de comunicare între tinerii piteșteni implicați în viața comunității și decidenți.

Suntem revoltați că proiectul a fost respins. Pesediștii și aliații lor au demonstrat că pentru ei tinerii sunt doar o lozincă, bună în campaniile electorale! Când noi, cei de la USR, am venit cu un proiect concret în favoarea implicării tinerilor în deciziile comunitare care contează pentru tineri, s-au opus. Explicația este simplă: nu le pasă de tineri, cum, în general, nu le pasă de piteșteni!”, transmite USR Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *