Cristian Dică-Hristu (PSD) și-a pierdut mandatul de primar al comunei argeșene Vlădești. Ordinul de încetare a mandatului înainte de termen a fost semnat astăzi de prefectul județului, liberalul Radu Perianu.

„Am semnat astăzi Ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Vlădești al domnului Cristian Dică-Hristu. Măsura a fost luată ca urmare a pierderii drepturilor electorale, așa cum a stabilit instanța de judecată.

Atribuțiile au fost preluate de viceprimarul localității, Leonard Șerban (n.r. – de la PNL), informează prefectul.

În octombrie 2020, Cristian Dică-Hristu a fost prins de polițiști în timp ce transporta cu o autoutilitară cu remorcă 38,73 de mc de lemn esență fag și brad, pentru care nu avea documente de proveniență. Autoutilitara aparținea firmei familiei sale, SC Hristo Unico SRL. Lemnul a fost confiscat de autorități și a urmat procesul.

În mai 2023, Judecătoria Curtea de Argeș l-a găsit vinovat și l-a condamnat la plata unei amenzi penale de 15.000 de lei și la interzicerea de a ocupa timp de doi ani o funcție publică. Hristu a făcut contestație la Curtea de Apel Pitești, care i-a respins apelul, menținând hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș. Decizia judecătorilor piteșteni, dată în această săptămână, este definitivă.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *