Parlamentarii USR de Argeș, Narcis Mircescu și Ionuț Moșteanu, au prezentat astăzi în Pitești „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”.

Documentul are peste 100 de pagini și a fost realizat de USR la un an de guvernare PSD-PNL, o guvernare păguboasă pentru români, după cum afirmă inițiatorii.

„Oferta PSD-PNL: cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Un an de guvernare PSD-PNL: 365 de zile de scumpiri”, se arată în documentul redactat de USR. „Avem scumpiri de peste 25% la produsele de bază. Avem o inflație galopantă, de peste 15 procente”, a atras atenția senatorul Narcis Mircescu, totodată președinte al USR Argeș.

La rândul său, deputatul Ionuț Moșteanu a acuzat guvernarea PSD-PNL că își bate joc de pensionari. Parlamentarul le reproșează guvernanților și că blochează tăierea pensiilor speciale.

În „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”, cei de la USR atrag atenția și asupra faptului că marile proiecte ale României au fost ratate sistematic:

-legile învățământului („nu fac pe fond decât să ofere o protecție imbatabilă fraudei academice, deschizând larg porțile pentru doctorate plagiate sau compilate din articole de Wikipedia”);

-legile Securității („controlul civil în aceste proiecte scade considerabil, chiar și față de aparentul control din prezent, iar serviciile secrete capătă puteri și mai mari, fără garanția că pe viitor comportamentul lor va fi unul în linie cu rigorile unei democrații autentice”);

-„noi spitale sau autostrăzi nu au depășit nici în acest an stadiul de dorință. Ministrul Sănătății încă mai lucrează la lista noilor spitale, ministrul Transporturilor încă mai schițează autostrăzi pe șervețele”;

-„principala sursă de modernizare a României pe termen scurt – Planul Național de Redresare și Reziliență – este în pericol de a nu mai fi continuat”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *