Update, 25 noiembrie 2022, ora 16:30

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, confirmă pentru prima dată oficial că 15 decembrie 2022 este data la care pot fi dați în folosință primii kilometri ai autostrăzii Sibiu-Pitești (secțiunea de 13,7 kilometri Sibiu-Boița): „Am avut nenumărate discuții cu antreprenorul lucrării (n.r. – PORR). Aceștia și-au asumat această dată de 15 decembrie. Evident că și noi, cu personalul CNAIR, am evaluat această posibilitate. Premisele sunt optimiste, cred că pe data de 15 decembrie am putea să circulăm pe prima secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești, prima trecere la profil de autostradă a Carpaților.

Este primul pas, este o firmă serioasă, care a arătat că se poate mobiliza foarte bine, în avans față de contract. Sper să lucreze la fel și pe secțiunea 4 (n.r. – Curtea de Argeș-Tigveni), unde suntem în proiectare”.

Directorul general al CNAIR mai spune că întreaga autostradă Sibiu-Pitești va fi gata în anul 2028.

Update, 2 noiembrie 2022, ora 09:00 

Prima secțiune din viitoarea autostradă Sibiu-Pitești (Sibiu-Boița, de 13,7 kilometri) va fi inaugurată luna viitoare, pe 15 decembrie, anunță Asociația Pro Infrastructură: „Primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022. Umblă vorba prin târg că 15 decembrie este data asumată încă neoficial pentru inaugurarea primei secțiuni din mult așteptata autostradă A1 Sibiu-Pitești.

Austriecii de la PORR au noroc de vreme perfectă ca să finalizeze ultimele elemente necesare deschiderii circulației: hidroizolația pe câteva poduri, straturile de asfalt pe unele zone și restul de marcaje rutiere și parapete de protecție. Constructorul are toate șansele să dea lotul în folosință în jur de 15 decembrie, înainte de termenul contractual.

Chiar dacă vorbim de doar 13,17 kilometri între Șelimbăr și Boița, ciotul este foarte important pentru traficul de tranzit, scutind șoferii de aglomerația din Tălmaciu și de intersecția DN1-DN7, dar și pentru localnicii care vor scăpa în mare măsură de zgomot, poluare și de pericolul traversării drumului național”.

Știrea inițială, 30 octombrie 2022, ora 10:45

Prima bucată din viitoarea autostradă Sibiu-Pitești este gata în proporție de 90%. Este vorba despre Secțiunea 1 Sibiu-Boița, cu o lungime de 13,17 kilometri.

Pe șantier se execută acum următoarele lucrări:

-așternerea asfaltului;

-montarea parapetului de protecție și a împrejmuirilor;

-trasarea marcajelor;

-realizarea conexiunii cu Varianta de Ocolire Sibiu;

-realizarea bretelelor la Nodul Rutier Sibiu;

-racordarea cu DN 7;

-vopsirea structurilor;

-montarea rosturilor de dilatare.

Până acum, pe această secțiune au fost construite 8 poduri, pasaje și viaducte și două noduri rutiere la intersecţia cu drumurile naţionale.

Amintim că termenul contractual pentru finalizarea Secțiunii 1 este aprilie 2023. Cel mai probabil, lucrările, care sunt realizate de PORR Construct SRL din România, subsidiară a companiei PORR AG Austria, vor fi gata înainte de termen. (Sursă video: CNAIR. Sursă foto: Asociația Pro Infrastructură)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *