USR a lansat astăzi campania „Stop pensii speciale”. „Mai sunt 25 de zile până când Guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, să le desființeze, așa cum spun jalonul și termenul din PNRR. De aceea USR dedică această lună eliminării pensiilor speciale”, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, președintele USR, Cătălin Drulă.

Ce a făcut USR pentru eliminarea pensiilor speciale

-A depus 5 proiecte de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Toate au fost respinse de majoritatea pro-pensii speciale PSD-PNL-UDMR, care le-a și inventat;

-În legislatura trecută, senatorii și deputații USR au demisionat înainte de finalizarea mandatului pentru a nu primi pensie specială;

-USR a introdus în PNRR recalcularea pensiilor speciale pe baza principiului contributivității și al vechimii în profesie, la fel ca la toate pensiile. Termenul de implementare este decembrie 2022.

Ca parte a campaniei, USR a lansat și un site, stoppensiispeciale.ro. Aici sunt prezentate toate categoriile de beneficiari de pensii speciale. De asemenea, toți cei care vor ca pensiile să fie calculate exclusiv după principiul contributivității și care doresc să se alăture campaniei sunt invitați să acceseze online stoppensiispeciale.ro.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *