Alte 15 autobuze electrice noi vor fi cumpărate pentru Publitrans Pitești. „Urmează achiziția, prin fonduri PNRR, a încă 15 autobuze electrice noi, cu lungimea de 10 metri, care vor avea asociate, în cadrul aceluiași proiect, 5 stații de încărcare rapidă și 15 stații de încărcare lentă”, informează primarul Cristian Gentea.

În prezent, Publitrans are achiziționate 40 de autobuze electrice, toate de la firma Solaris Bus & Coach din Polonia. Primul autobuz electric în Pitești a fost recepționat în luna iunie a anului 2022 (aici subiectul pe larg).

Cele 40 de autobuze electrice au fost cumpărate cu fonduri europene de Ministerul Dezvoltării, în cadrul unui program destinat mai multor localități din țară. Contractul pentru Pitești a fost în valoare de 100.408.000 de lei + TVA și a inclus, pe lângă cele 40 de autobuze, 11 stații de încărcare rapidă și 40 de stații de încărcare lentă.

De asemenea, tot în vara anului 2022 a fost semnat contractul pentru achiziționarea a 20 de autobuze Mercedes cu tehnologie hibrid (aici detalii).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *