Ilie Marius Cătălin este medic specialist în chirurgie vasculară și lucrează de aproape un an la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Absolvent al Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a participat la numeroase conferințe și congrese naționale și internaționale. A efectuat stagiul de pregătire în competențe în tehnici chirurgicale avansate în cadrul proiectului pentru dezvoltarea medicinii de transplant și Basic Life Support. Timp de 3 ani, a fost voluntar la Asociația de Ambulanță București pe o autospecială tip B și a participat, în această calitate, la peste 600 de misiuni.

Între anii 2015 și 2019 a fost medic rezident la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București. Deși putea rămâne să profeseze în Capitală, a renunțat la mirajul Bucureștiului și în martie 2020, în dificila perioadă a începutului de pandemie, a venit să își facă meseria la noul spital din orașul Mioveni.

Până în prezent, la Spitalul Orășenesc Mioveni, împreună cu medicii Rareș Nechifor și Horia Trăilă, a efectuat detrombozări arteriale, angioplastii deschise și percutanate, cura chirurgicală a varicelor hidrostatice și optimizări de fistule arterio-venoase pentru dializă.

Intervenții de chirurgie vasculară pe care le efectuează medicul Ilie Marius Cătălin:

-cură chirurgicală a varicelor hidrostatice;

-efectuare fistulă arterio-venoasă pentru dializă;

-montare cateter angio-acces;

-longlife pentru dializă;

-detrombozare arterială;

-operații de revascularizare arterială a membrelor;

-chirurgia piciorului diabetic.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *