Ilie Marius Cătălin este medic specialist în chirurgie vasculară și lucrează de aproape un an la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Absolvent al Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a participat la numeroase conferințe și congrese naționale și internaționale. A efectuat stagiul de pregătire în competențe în tehnici chirurgicale avansate în cadrul proiectului pentru dezvoltarea medicinii de transplant și Basic Life Support. Timp de 3 ani, a fost voluntar la Asociația de Ambulanță București pe o autospecială tip B și a participat, în această calitate, la peste 600 de misiuni.

Între anii 2015 și 2019 a fost medic rezident la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București. Deși putea rămâne să profeseze în Capitală, a renunțat la mirajul Bucureștiului și în martie 2020, în dificila perioadă a începutului de pandemie, a venit să își facă meseria la noul spital din orașul Mioveni.

Până în prezent, la Spitalul Orășenesc Mioveni, împreună cu medicii Rareș Nechifor și Horia Trăilă, a efectuat detrombozări arteriale, angioplastii deschise și percutanate, cura chirurgicală a varicelor hidrostatice și optimizări de fistule arterio-venoase pentru dializă.

Intervenții de chirurgie vasculară pe care le efectuează medicul Ilie Marius Cătălin:

-cură chirurgicală a varicelor hidrostatice;

-efectuare fistulă arterio-venoasă pentru dializă;

-montare cateter angio-acces;

-longlife pentru dializă;

-detrombozare arterială;

-operații de revascularizare arterială a membrelor;

-chirurgia piciorului diabetic.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.