Update, 5 iunie 2024, ora 10:30 

La Primăria Pitești a fost semnat astăzi „contractul de servicii de proiectare pentru întocmirea documentației de constituire a parteneriatului între UAT Municipiul Pitești și Compania Națională CFR” în vederea construirii viitorului bulevard. Durata contractului cu proiectantul este de două luni.

Viitorul drum ar urma să fie paralel cu bulevardul Nicolae Bălcescu, începând din zona CNCD (Calea Bascovului) și până la intersecția cu DN 7 în comuna Bascov.

„Vom avea un bulevard cu două benzi pe sensul de mers către DN 7 și alte două benzi pe sensul DN 7 – CNCD”, a anunțat Primăria Pitești în această dimineață.

Știrea inițială, 15 ianuarie 2024, ora 12:15

Construirea unei noi artere de circulație în zona de nord a Piteștiului (un drum paralel cu calea ferată Pitești-Curtea de Argeș, care să pornească de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”) este pentru prima dată prinsă ca proiect, în programul de investiții al municipiului pentru anul 2024.

Astfel, Primăria vrea să aloce în acest an 100.000 de lei pentru elaborarea documentației „pentru constituirea unui parteneriat în vederea realizării obiectivului de investiții Modernizare drum paralel cu calea ferată Pitești-Curtea de Argeș, pornind de la Calea Bascovului din dreptul Universității Constantin Brâncoveanu și până la strada Constantin Dobrogeanu Gherea”. Documentația ar viza și amenajarea de parcări pe bulevardul Republicii.

Amintim că propunerea a fost făcută în premieră la o întâlnire organizată în februarie anul trecut de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Atunci s-a propus „asigurarea de noi căi de acces care să contribuie la decongestionarea Piteștiului:

a)pentru cartierele Nord/Găvana – o arteră de circulație care să pornească de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”; artera propusă de Primărie ar urma drumul căii ferate, mergând paralel cu bulevardul Nicolae Bălcescu (foarte aglomerat aproape pe parcursul întregii zile) și s-ar conecta cu centura în Bascov;

b)pentru cartierele Trivale/Exercițiu/Craiovei – o arteră de circulație care să plece din zona Capitol (ieșirea spre Drăgășani), pe lângă actuala groapă de gunoi, până la sensul giratoriu de la Majestic (drumul spre Albota, Craiova, respectiv Auchan, Bradu – A1).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *